Ingredienser
- 4 Rödbetor
- Chèvre (getost): 400 g
- Franska kryddor: 0.5 msk
- Olivolja: 2 msk
- Pinjenötter: 40 g
- Salt
- NaN Svartpeppar
All
- Flytande honung: 2 msk
- Balsamvinäger: 2 msk
Vinägrett
- 4 Ruccola
Tillbehör
Gör så här
- Koka rödbetorna tills en teststicka går igenom (ca 20-30 min). Dra sedan bort eller skala rödbetorna. Alternativt värm upp förkokta rödbetor.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft med grill.
- Dela chèvreosten i 4 bitar, lägg i en ugnssäker form och strö franska kryddor uppe på. Ringla sedan över lite olivolja över, salta & peppra. Sätt in i ugnen 5-6 min innan servering.
- Blanda samman vinägretten, smaka av. Den skall vara sådär söt-syrlig.
- Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllene. (Det går bra att byta ut pinjenötterna till hasselnötter, valnötter eller rent utav solrosfrö / pumpafrö om man är nötallergiker.)
- Hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin, alt skär med kniv. Lägg ut snyggt på tallrikar.
- Lägg en näve ruccola i mitten på varje tallrik, och lägg den nyss gratinerade chèvreosten uppe på.
- Toppa med vinägrett, rostade pinjenötter, lite flilngsalt och något varv med svartpepparkvarnen. Redo att serveras!
#rödbetor#getost#förrätt
Om Catarina König
Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som tv-kock, kokboksförfattare och inspirerar sina följare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.
Officiell hemsida:
https://catarinakonig.elle.se/