Ingredienser
- Hallon: 300 g
- Strösocker: 0.75 dl
- 1 Citron
- Majsstärkelse: 1 msk
- Vatten: 1 msk
Hallonpuré
- Färskost: 250 g
- Vispgrädde: 2 dl
- Vit choklad: 100 g
- Florsocker: 1 dl
- Vaniljsocker: 1 tsk
Cheesecakefyllning
- 8 Digestivekex
Botten
Instruktioner
Hallonpuré
- Koka upp hallonen på medelvärme tills de mjuknat.
- Häll i strösocker och saften ur en citron.
- Sila av för att få bort kärnorna och häll tillbaka i kastrullen.
- Blanda kallt vatten med majsstärkelse i ett glas och häll ner det i hallonen.
- Rör runt hela tiden tills det börjat tjockna något. Låt svalna.
Cheesecakefyllning
- Smält vit choklad i ett vattenbad.
- Låt svalna helt.
- Vispa därefter ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och vit choklad i en skål. Rör försiktigt ner florsockret tills det blandats samman.
Sammansättning
- Krossa kexen i glasen. Du kan själv välja antal portioner men om man vill göra som mina glas blir det cirka 4-5 stycken glas.
- Ha i cheesecakefyllningen och toppa med hallonpurén.
- Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig ett par dagar om den är rätt försluten i kylen.
#test-tag
Om Catarina König
Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som tv-kock, kokboksförfattare och inspirerar sina följare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.
Officiell hemsida:
https://catarinakonig.elle.se/