Halloncheesecake med vit choklad

Author Photo

Catarina König

1h 30m tillagningstid
Thumbnail

Ingredienser

    Hallonpuré

  • Hallon: 300 g
  • Strösocker: 0.75 dl
  • 1 Citron
  • Majsstärkelse: 1 msk
  • Vatten: 1 msk

    Cheesecakefyllning

  • Färskost: 250 g
  • Vispgrädde: 2 dl
  • Vit choklad: 100 g
  • Florsocker: 1 dl
  • Vaniljsocker: 1 tsk

    Botten

  • 8 Digestivekex

Instruktioner

Hallonpuré

  1. Koka upp hallonen på medelvärme tills de mjuknat.
  2. Häll i strösocker och saften ur en citron.
  3. Sila av för att få bort kärnorna och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Blanda kallt vatten med majsstärkelse i ett glas och häll ner det i hallonen.
  5. Rör runt hela tiden tills det börjat tjockna något. Låt svalna.

Cheesecakefyllning

  1. Smält vit choklad i ett vattenbad.
  2. Låt svalna helt.
  3. Vispa därefter ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och vit choklad i en skål. Rör försiktigt ner florsockret tills det blandats samman.

Sammansättning

  1. Krossa kexen i glasen. Du kan själv välja antal portioner men om man vill göra som mina glas blir det cirka 4-5 stycken glas.
  2. Ha i cheesecakefyllningen och toppa med hallonpurén.
  3. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig ett par dagar om den är rätt försluten i kylen.
#test-tag
Author Photo

Om Catarina König

Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som tv-kock, kokboksförfattare och inspirerar sina följare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.


Officiell hemsida:

https://catarinakonig.elle.se/