Rödbetscarpaccio med ugnsgratinerad chèvre

Author Photo

Catarina König

1h 30m tillagningstid
Thumbnail

Ingredienser

    All

  • 4 Rödbetor
  • Chèvre (getost): 400 g
  • Franska kryddor: 0.5 msk
  • Olivolja: 2 msk
  • Pinjenötter: 40 g
  • Salt
  • NaN Svartpeppar

    Vinägrett

  • Flytande honung: 2 msk
  • Balsamvinäger: 2 msk

    Tillbehör

  • 4 Ruccola

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills en teststicka går igenom (ca 20-30 min). Dra sedan bort eller skala rödbetorna. Alternativt värm upp förkokta rödbetor.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft med grill.
  3. Dela chèvreosten i 4 bitar, lägg i en ugnssäker form och strö franska kryddor uppe på. Ringla sedan över lite olivolja över, salta & peppra. Sätt in i ugnen 5-6 min innan servering.
  4. Blanda samman vinägretten, smaka av. Den skall vara sådär söt-syrlig.
  5. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllene. (Det går bra att byta ut pinjenötterna till hasselnötter, valnötter eller rent utav solrosfrö / pumpafrö om man är nötallergiker.)
  6. Hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin, alt skär med kniv. Lägg ut snyggt på tallrikar.
  7. Lägg en näve ruccola i mitten på varje tallrik, och lägg den nyss gratinerade chèvreosten uppe på.
  8. Toppa med vinägrett, rostade pinjenötter, lite flilngsalt och något varv med svartpepparkvarnen. Redo att serveras!
#rödbetor#getost#förrätt
Author Photo

Om Catarina König

Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som tv-kock, kokboksförfattare och inspirerar sina följare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.


Officiell hemsida:

https://catarinakonig.elle.se/