Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Author Photo

Ica Recept

<30m tillagningstid
Thumbnail

Ingredienser

  • Smör: 4 tsk
  • Japansk soja: 3 tsk
  • Citronjuice: 1 msk
  • Pilgrimsmusslor: 300 g
  • Shiitakesvamp: 200 g
  • 4 Salladslökar
  • Rapsolja: 4 msk
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och doftar nötter. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
  2. Ta bort muskeln som sitter på sidan av pilgrimsmusslorna. Lägg dem på hushållspapper.
  3. Ansa och dela svampen i bitar. Ansa och strimla salladslöken i fina, tunna och sneda skivor.
  4. Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vänd ner löken när svampen har fått fin färg. Ta av stekpannan från spisen.
  5. Hetta upp en panna med resterande olja. Stek musslorna ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Fördela svampblandningen på 2 tallrikar (för 2 port). Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret.
#test-tag
Author Photo

Om Ica Recept

Ica recept har en välfylld receptbank med över 10 000 recept. Här hittar du allt från vardagsmat till festmat, vegetariskt, bakverk och mycket mer. Ica recept är en del av Ica-koncernen som är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror


Officiell hemsida:

https://www.ica.se/recept/